4.11.09

El coet: el mitjà ideal?


No us heu preguntat mai per què no podeu anar amb cotxe per l'espai? Doncs bé, si us ho heu preguntat mai, em sap greu dir-vos que no podreu pas. Els coets especials són l'únic mitjà disponile per posar-se en òrbita al voltant de la Terra. Us diré els dos motius per els quals no podeu vitajar amb cotxe per l'espai: d'una banda el teu cotxe no és capaç d'assolir la velocitat necessària per a aquesta aplicació i de l'altra només el coet es capaç de propulsar-se en el buit de l'espai. El teu cotxe, com tots els altres vehicles, necessiten un medi material sobre el que desplaçar-se, o bé obtenen algun element essencial per al seu funcionament del medi.
Però, el coet no deixa de ser un mitjà ineficaç de llançar objectes a l'espai. Degut a la seva pròpia naturalesa el coet haurà sempre de ser molt més gran que l'objecte que ha de transportar, i això vol dir que en un llançament la major part de l'energia serà utilitzada per accelerar el propi coet i no la seva càrrega útil.

Però no patiu. Amb tot això dels cotxes elèctrics segur que ja hi ha algún ingenier pensant en construir cotxes especials!!